KRUSHEVO KULTURA

Qendra e skijimit Stanich

Qendra e skijimit Stanich ka tre pista, dy ski lift dhe një teleferik me dy vende që ju çon nga qyteti, përmes një pylli ahu, direkt në shpatet. Shtigjet janë të lehta 350 m, të mesme 400 m dhe një shteg me një nivel të avancuar prej 700 m në gjatësi nën teleferikun dy-vendësh. Në pistat e skive ka edhe elemente për një park dëbore. Nën ashensorin blu dhe ngecjen poshtë teleferikut, ka një dritë të instaluar për ski natën. Pranë vetë qendrës në terren ndodhet një objekt katering, një restorant që ofron lloje të ndryshme ushqimesh dhe pijesh. Qendra ka një depo skish për marrjen me qira të skive si dhe një shkollë skijimi.

Lokaliteti Staniç gjendet në perëndim të Krushevës dhe Koriatës. Ky lokalitet mund të arrihet me teleferik që ndodhet në vetë qytet. Ky lokalitet është i famshëm për sportet dimërore. Vetë terreni ka ashensorë skish dhe është i përshtatshëm për skijim rekreativ dhe slitë.