KRUSHEVO KULTURA

Muzeu i NOB Krushevë

Muzeu i NOB Krushevës është hapur në vitin 1988. Në të mund të gjeni ekspozita që kujtojnë luftën nacionalçlirimtare të viteve 1941-1945. Duke u nisur nga traditat revolucionare të kryengritjes së Ilindenit dhe Republikës së Krushevës, Muzeu ndjek rrugën revolucionare të çetës partizane të “Pitu Gulit” përmes fotografive gjatë luftës, si dhe ekspozitave të shumta (armë dhe objekte origjinale të përdorura nga ushtarët). . Një nga eksponentët më interesant është afresku i madh, një vepër arti e piktorit të njohur Borko Lazeski, që shpreh rrjedhën e luftës.