KRUSHEVO KULTURA

Manastiri i Shën Vasilit

Manastiri i Shën Vasilisë ndodhet 8 km nga Krusheva, pranë manastirit të Shën Spasit nga njëra anë dhe fshatit të vjetër të Trstenik nga ana tjetër. Pranë manastirit mund të shijoni pyllin e thellë të bukur të paprekur që e rrethon atë. Ndërtimi i saj filloi në vitin 1995 mbi bazën e një kishe të dikurshme.