KRUSHEVO KULTURA

Liqeni i Krushevës

Liqeni i Krushevës, nganjëherë i quajtur Liqeni i Gabelovës, është një rezervuar artificial në afërsi të Krushevës. Nga liqeni rrjedh lumi Krushevsko-Norovka. Liqeni Krushevsko ka një rezervë të pasur peshku. Më të përhapurit janë krapi, krapi i kryqit, qyba, trofta e Ohrit dhe Kalifornisë, kuqja, plehra, levreku i madh etj. Peshkimi lejohet gjatë gjithë vitit, me përjashtim të qershorit, kur peshqit pjellin.