KRUSHEVO KULTURA

Kisha e Virgjëreshës së Shenjtë

Kisha e Shën Bogorodicës ndodhet lart në qytetin e sipërm, pranë shkollës së vjetër Nikola Karev dhe muzeut historik. Është ndërtuar në vitin 1867 dhe për këtë arsye është kisha e dytë më e vjetër pas St. Nikolla (e cila daton në vitin 1832. Brenda kishës janë ruajtur pjesë të mëdha të afreskeve të pasura që janë pikturuar gjatë ndërtimit të saj.