KRUSHEVO KULTURA

Kisha e Shën Nikollës

Kisha e Shën Nikollës është ndërtuar në vitin 1905 në vendin e kishës së mëparshme (të vitit 1832) e cila u dogj gjatë kryengritjes së Ilindenit. Kisha Sveti Nikola është një katedrale në Krushevë dhe ndodhet në tregun e vjetër në pjesën qendrore të këtij qyteti të vogël. Është një nga ndërtesat më të vjetra sakrale në Krushevë. Kjo kishë është e njohur për ikonostasin e njohur të punuar nga Petre Filiposki-Garkata.