KRUSHEVO KULTURA

Kisha e Shën Gjonit

Kisha e Shën Gjonit është ndërtuar në vitin 1897 dhe ndodhet në afërsi të qendrës së Krushevës. Kisha ka një ikonostas të punuar nga Nestor dhe Llazar Alexievski. Në brendësi të kishës mund të shihen edhe dy furra të mëdha tipike të shtëpive të Krushevit.