KRUSHEVO KULTURA

Gumenja

Në të kaluarën, Gumenja ishte një pjesë e vërtetë ku punonin banorët e Krushevës. Sot njihet si një vend për argëtim dhe lojëra, veçanërisht i dashur nga të rinjtë por edhe të rriturit. Pranë tij është “korso” e vjetër – që në të kaluarën ishte vendi kryesor për shoqërim dhe shëtitje, monumenti i Nikolla Karevit, monumenti i Ilindenit, muzeu i NOB dhe shtëpia përkujtimore e Toshe Proeskit dhe varri i tij.