КРУШЕВО КУЛТУРА

Манастир Свети Василије

Манастирот Свети Василије е сместен 8km од Крушево, во близина на манастирот Свети Спас од една страна и старото село Трстеник од другата страна. Во близина на манастирот може да уживате во убавата недопрена длабока шума која го опкружува. Неговата изградба почнала во 1995 година на основа на бивша црква.